Vasul crapat

22 04 2009

O femeie bãtrâna din China avea doua vase mari, pe care le atârna de cele două capete ale unui băt, si le căra pe după gât. Un vas era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa. Un vas era crãpat si la sfârsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasă, ajungea doar cu jumătate din cantitatea de apa. Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumătate de apă. Dar bietului vas crãpat îi era atât de rusine cu imperfectiunea sa, si se simtea atât de rău ca nu putea face decât jumătate din munca pentru care fusese menit!

Dupã doi ani de nereusită, după cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângă izvor: „Mă simt atât de rusinat, pentru ca această crăpătură face ca apa sa se scurgă pe tot drumul până acasă!”

Bãtrâna a zâmbit si i-a spus „Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insă pe cealaltă nu?” Asta pentru ca am stiut defectul tãu si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii si in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele Dacã nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care improspătează casa”.

Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic, însa crãpãturile si defectele ne fac viata împreună atât de interesantă si ne răsplătesc atât de mult. Trebuie sa luam fiecare persoană asa cum este si să căutăm ce este bun in ea. Crãpãtura vasului nu înseamnă sfârsitul, ci o posibilitate de a face ceva diferit!

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: