Un nou inceput

16 01 2010

“In fiecare dimineata ne nastem din nou. Ce faci azi conteaza cel mai mult.” ~ Buddha

Abia am trecut de noaptea de anul nou si inca ne gandim la un nou inceput. Fiecare inceput de an aduce cu el optimism renascut, dorinta de schimbare, o viata mai buna, mai multa fericire. Asta este minunat si iti ofera sansa sa-ti reinventezi viata si pe tine insuti. Este oportunitatea sa te revigorezi, sa arunci deseurile anului trecut si sa faci altceva. Orice este posibil ! Depinde doar de tine.

Dorinta de schimbare este un dar ce trebuie folosit cat mai bine posibil. Nu doar printr-o mai buna organizare si administrare, ci prin reinventarea modului nostru de viata.

1. Lasa sa treaca tot ce a fost.
De cele mai multe ori ne simtim trasi in urma de esecurile, angajamentele, emotiile negative sau barierele anterioare. Este foarte dificil sa ne schimbam cariera, pentru asta stim sa facem si ne-am obisnuit. Nu ne gasim timp pentru sanatatea noastra pentru ca, desigur, avem alte treburi de facut. Nu ne gasim timp pentru familie, prieteni si apropiati pentru ca avem prea multe angajamente. Acestea sunt resturile ramase de anul trecut. Un inceput nou cere o masa curata. Arunca tot balastul trecutului (este adevarat ca este usor de zis si greu de facut, dar nu imposibil). Curata-ti masa si casa ! Arunca toate legaturile cu ce ai facut in anii trecuti. Lasa in urma esecurile, temerile, neincrederea, ideile preconcepute, credintele invechite si obiceiurile.

2. Decide ce conteaza cel mai mult pentru tine, azi.
Uita de obiectivele tale de anul trecut. In schimb, hotaraste-te ce vrei sa faci azi ? Ce conteza cel mai mult pentru viata ta acum ? Care sunt pasiunile tale acum ?  Ce te ambitioneaza sau te invigoreaza ? Ce iti da implinirea cea mai mare ? Adesea, raspunsul consta in a construi ceva, facand ceva nou, ajutand alti oameni,  devenind o persoana mai buna (chestia suna ca naiba in Romania, dar inca se mai poate), un proiect nou care te va satisface si de care vei fi mandru/a . Dar oricare este raspunsul, trebuie sa fie limpede in mintea ta la inceputul zilei (inainte de culcare este un bun moment de gandire). Asta iti poate lua un an intreg, sau o luna, poate o saptamana sau o zi. Nu conteaza cat. Ceea ce conteaza este ca azi vei „pune o caramida” la constructia proiectului tau cu toata inima. 

3. Indeparteaza lucrurile neimportante si focalizeaza
Lasa deoparte orice te incurca sau iti distrage atentia in realizarea obiectivului: telefonul mobil, televizorul, internetul. Acum, concentreaza-te. Chiar daca numai pentru 15-20 minute la inceput, dar de preferinta ar fi bine o jumatate sau o ora. Iti poti relua activitatile curente dupa ce te-ai concentrat pe lucurul ce conteaza cel mai mult. Fa acel lucru atat timp cat poti pana la finalizare. Poti sa iei o pauza, dar intodeauna revino la concentrare pe obiectivul dorit. Cand ai terminat, concentreaza-te pe urmatorul obiectiv pe care ti-l doresti si asa mai departe.

4. Acum bucura-te de fericire.
Nu privi fericirea ca ceva care va veni odata cu finalizarea obiectivului sau cand ai obtinut o stare sau un anumit nivel de realizare materiala. Nu privi fericirea ca o destinatie, ceva ce vei primi mai tarziu. Fericirea este acum, chiar in acest moment. Intodeauna sa-ti amintesti asta. Cand impingi fericirea pe mai tarziu, ea nu va veni, ea este deja aici, te asteapta sa o descoperi. Cand faci ceva cu pasiune, ceea ce conteaza este sa fii fericit. Faci ceea ce iti place si asta este o bine-cuvantare.

5. Reinventeaza-te in fiecare zi. 
In fiecare zi renasti. Reinventeaza-ti viata si pe tine insuti. Fa ceea ce conteaza cel mai mult pentru tine. Ar putea fi acelasi lucru ce conteaza pentru tine in fiecare zi sau nu. Asta nu este important. Ceea ce este important azi este chiar acum. Fa ceea ce faci cu pasiune, cu bucurie, chiar acum. Vei avea un nou inceput in fiecare zi – nu doar pe 1 ianuarie si asta este cel mai bun lucru din viata.

Succes.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: