Defragmentarea

22 01 2010

Asemeni unitatilor hard-disk din computere si memoria noastra ce salasuieste fizic in creier are nevoie de defragmentare. Mintea este mai putin iute, memoria ne face figuri sau chiar se blocheaza….avem nevoie de o defragmentare.

Ne fragmentam memoria prin intermediul gandirii de tip „dacă-numai”. 
Adeseam gandim că, „daca as fi avut un loc de muncă diferit; daca as fi fost casatorit cu o altă persoană; daca as fi trăit într-un loc diferit; daca as putea studia, daca as putea călători în lume, daca as lua un alt loc de muncă, daca as găsi un partener, daca as castiga la loto, daca mi-as face prieteni,…. atunci as fi fericit” 

Mintea noastra este divizata. O parte este atenta la ceea ce se întâmplă, dar cealalta parte „vede” înainte ce urmează, sau se întreabă cum acţiunile sau vorbele noastre ar putea fi percepute. 

Memoria se fragmenteaza când negam partea fara dragoste din noi înşine. Când încercam să limitam mânia, frica noastră sau ruşinea noastră, emotiile noastre se dezactiveaza, ne pierdem entuziasmul si ne simtim înstrăinati de noi înşine.  Schimbarea lasă o parte din noi în urmă. Ori de câte ori vom face o schimbare în viaţa noastră, o parte e lăsat în urmă. De aceea, o schimbare – chiar şi pozitiva – este dureroasa. 

Poetul francez Anatole France spunea: „Toate schimbările, chiar şi cele dorite, au melancolia lor, pentru ca ceea ce vom lăsa în spatele nostru este o parte din noi înşine si aceasta parte trebuie să moară pentru a putea trece in viaţa ce urmeaza.” 

Dar ce ne face să devenim un întreg ? 
Ne trebuie mult timp pentru a deveni un întreg. Fiecare căutare spirituală este legata de uniune. Nu doar cu noi înşine, dar si tot ce ne inconjoara, din care face parte si dragostea. Ea ne face să ne (re)întregim si sa actionam unitar si tot ea ne deschide „ochii” catre frumusetea lucrurilor ce ne inconjura. 

Deci, cum ne putem vindeca de fragmentare ? 
Exista o practica de meditatie foarte simpla, de impletire a bunatatii si dragostei umane pentru tine cu cea pentru cei din jur.
In timp ce inspiraţi – meditati asupra preţuirii de sine. 
Pe măsură ce expiraţi – meditati asupra dragostei pentru toate fiinţele din jurul tau. 
Aceasta metoda este foarte simpla si la indemana oriunde. Poate fi folosita in orice moment din timpul zilei: dupa ce a sunat ceasul desteptator, inainte de dusul de dimineata, când privesti pe fereastră la ploaie sau in timpul plimbarii pe alea cu copaci. Este o procedura simpla, dar care iti poate transforma viaţa in bine. Tocmai ti-ai defragmentat memoria si vei fi mai fericit, mai ales dacă practici zi de zi. Aşa cum capacitatea computerului tau se imbunatateste prin defragmentare si sufletul tau isi va găsi plenitudinea şi isi va descoperi caldura cu toate fiinţele din jur.

Succes

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: