Stresul

13 02 2010

Un profesor, atunci când explica elevilor sai despre managementul stresului, a ridicat un pahar cu apă şi a întrebat, „Cât de greu este acest pahar cu apă?” Răspunsurile au variat de la 20g la 500g. Profesorul a răspuns, „greutatea absoluta nu conteaza. Depinde de cât de mult timp încercaţi să ţineţi-l in mana.” „Dacă o sa-l ţineţi timp de un minut, nu este o problema. Dacă-l ţineţi timp de o oră, veti avea o durere în braţul dvs. Dacă il ţineţi o zi, va trebui să chemaţi o ambulanţă. „În fiecare caz, greutatea este aceeaşi, dar cu cat il ţineţi mai mult, cu atat el devine aparent mai greu.”

„Si acesta este modul în care stresul actioneaza asupra omului. Dacă vom îndeplini sarcinile noastre tot timpul, mai devreme sau mai târziu, sarcinile vor deveni din ce în ce mai grele si in cele din urma nu vom mai putea continua. ” „Asemeni paharului cu apă, trebuie să lasati sarcinile de servici pentru o perioada de timp şi sa va odihniti înainte de a va apuca de treaba din nou. Când sunteti odihniti, puteti continua cu povara. ”

” Deci, înainte de a te întoarce diseară acasă, lasati grijile de la muncă. Nu le duce acasa cu tine. Orice ai avea de munca vei putea face mâine. Indiferent de sarcinile pe care le ai acum, lasa-le pentru un moment.” ” Relaxeaza-te si apuca-te de ele mai târziu, după ce v-aţi odihnit. Viaţa este scurtă. Bucura-te de ea! „

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: