Depaseste-ti Ego-ul

14 02 2010

5 pasi pentru ati depasi Ego-ul

1. Uita de dorinta de a avea mereu dreptate. Astfel esti in masura sa-ti intaresti legatura cu puterea intentiei. Dar retine ca Ego-ul tau este un luptator desavarsit. Neaparat trebuie sa lasi nevoile izvorate din Ego-ul tau de a avea dreptate prin a te opri in mijlocul unei dispute si apoi sa te intrebi: „vreau sa am dreptate sau sa fiu fericit” Daca alegi sa fi fericit,  iubitor si spiritual, atunci legatura ta cu Divinitatea este intarita si astfel vei obtine viata pe care o doresti sa o traiesti. 

2. Uita de nevoia de a fi superior. Adevarata demnitate nu priveste confirmarea ca esti mai bun decat altii. Se refera strict la a fi mai bun decat esti tu acum.  Concentreaza-te pe dezvoltarea personalitatii tale. Toti suntem unici si creati cu misiunea de a realiza un anume scop, esenta fiintei noastre; Tot ce ne trebuie pentru a ne indeplini destinul este disponibil in noi insine. Dar nu poti utiliza energia interioara daca te crezi superior celorlalti. Dumnezeu este in noi toti, dar depinde de noi sa-L descoperim. Nu-i judeca pe ceilalti dupa aspectul exterior, realizari, avere si alti indicatori ai Ego-ului. Daca exprimi sentimentul de superioritate – aste este ce vei primi inapoi si asta inseamna resentimente si chiar ura. Aceste sentimente negative reprezinta mijlocul de transport care te indeparteaza si mai mult de Divinitate.

3. Uita de nevoie de a avea mai mult. Oricat de mult ai aduna, Ego-ul tau va insista ca nu este indeajuns. Te vei gasi intr-o perpetua stare de „foame materiala” si eliminarea oricarei sanse de a ajunge vreodata la final. In realitate tu ai ajuns acolo unde trebuia si ar trebui sa folosesti momentul unde ai ajuns in viata. Este alegerea ta. Ironic, dar cand te opresti din cursa nebuneasca a nevoii de mai mult, ai sentimentul tot mai des ca ai ajuns acolo unde ti-ai dorit. Deoarece te-ai detasat de nevoie, iti este mult mai usor sa dai la altii, pentru ca realizezi cat de putin ai nevoie pentru a te satisface si a trai in pace. Altfel spus: ”este in ceea ce dai ceea ce primesti”.

4. Uita de identificarea ta cu realizarile tale. Acesta este un concept dificil daca filozofia ta despre viata este sa te identifici cu realizarile tale. Dumnezeu creaza totul in jurul nostru si tu esti observatorul. Fii recunoscator pentru abilitatile ce le-ai acumulat, dar da tot creditul puterii divine, care te-a adus in lumea existentiala. Cu cat vei lua mai putin credit din realizarile tale, cu atat esti mai liber sa ai si mai multe realizari si sa profiti de noile oportunitati ivite. 

5. Uita de ingrijorarea privind reputatia ta. Reputatia ta nu este localizata in sufletul si fizicul tau. Ea este rezidenta in mintea altora. De aceea, nu ai control asupra ei. Daca vorbesti cu 30 de oameni, vei avea 30 de reputatii. Conectarea cu intentia inseamna ascultarea sufletului tau si compartamentul bazat pe ceea ce vocea ta interioara iti spune. Daca esti prea ingrijorat de cum vei fi perceput de ceilalti, atunci te deconectezi de Divinitate si permiti ca opinia altora sa iti ghideze viata. Aceasta este „munca” Ego-ului tau. Este iluzia ca care sta intre tine si Divinitate. Nu poti face nimic, decat daca te deconectezi din relatia cu Divinitatea si devi convins ca scopul tau este sa dovedesti altora ce „tare si mare” esti. Iti vei cheltui astfel energia incercand sa castigi o reputatie imensa intre alte Ego-uri. Fa ce-ti spune vocea interioara, focalizeaza-te pe obiectivele tale, detaseza-te de rezultat, si asuma-ti responsabilitatea pentru ce rezida in interiorul tau – caracterul tau. Lasa reputatia ta sa fie dezbatuta de altii; asta nu are nimic de-a face cu tine.

Succes.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: