Caramida

22 05 2010

Un director tanar si de succes trecea cu masina lui de lux, un Jaguar, putin cam grabit, pe stradutele din apropierea casei sale. A vazut copiii care se jucau intre masinile parcate si a incetinit un pic, cand a vazut ceva in miscare. Era o caramida care tocami ii lovise usa. A scartait franele si a dat putin inapoi pana in locul unde masina sa scumpa fusese lovita de caramida. Nervos, a sarit din masina si s-a dus catre cel mai apropiat copil pe care l-a zarit. L-a impins si a tipat la el.

De ce ai facut asta si cine esti ? Ce naiba faci ? Aceea este o masina noua si caramida aia o sa te coste o gramada de bani. De ce ai facut-o ?”

Baietelul spasit a zpus: „ Va rog domnule, imi pare rau, dar nu stiam ce sa fac altceva. Am aruncat caramida pentru ca nimeni altcineva nu ar fi oprit.” Cu lacrimi in ochi si pe obraji a aratat intre doua masini parcate spre un alt baietel – „Este fratele meu, s-a rostogolit la curba si a cazut din  scaunul cu rotile. Nu pot sa-l ridic” Uitandu-se implorand catre tanarul executiv : „ Ma ajutati sa-l pun la loc in scaunul lui ? Este ranit si este prea greu pentru mine”.

Miscat de cuvintele baietelului, a inghitit in sec si s-a repezit catre baietelul handicapat sa-l puna in scaunul lui cu rotile, apoi a badijonat ranile cu batista sa. L-a asigurat ca totul o sa fie bine.

Multumesc si sa fiti binecuvantat”

Miscat de eveniment, tanarul director s-a uitat indelung cum baietelul isi impingea fratele sau in scaunul cu rotile spre casa lor. Intoarcerea spre Jaguar a fost mai lunga decat ar fi trebuit. Paguba era destul de serioasa, insa s-a hotarat sa lase indoitura asa cum era ca sa-si poata aduce aminte de mesajul copilului pe care tocmai il ajutase.

Nu trece prin viata atat de repede astfel incat cineva sa fie nevoit sa arunce o caramida pentru a-ti atrage atentia ! Dumnezeu sopteste sufletului si vorbeste inimi noastre. Uneori, cand nu avem timp sa ascultam, trebuie sa arunce o caramida spre noi. Este alegerea noastra sa ascultam sau nu.
Dumnezeu nu ne-a promis zile fara durere, veselie fara regrete, soare fara ploaie, dar el ne-a promis putere pentru depasirea greutatilor, lacrimi pentru suflet si lumina pentru drumul nostru.

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

22 08 2010
zbordefluture

Incearca sa pui un scris mai mare. Eu una nu prea reusesc sa citesc ce scrie in postarile tale. E doar un sfat!

29 08 2010
Corneliu

Multumesc, am sa tin cont de el.

29 08 2010
Corneliu

Multumesc. Am sa tin cont de el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: