Priveste in jur

21 04 2011

Proprietarul unei mici ferme, prieten al poetului Olavo Bilac, l-a intalnit pe acesta pe strada si i-a spus: “Dle Bilac, as dori sa vand mica mea ferma, pe care tu o stii foarte bine.  Ai putea, te rog, sa-mi scrii un anunt pentru asta?”        

Bilac a scris: “De vanzare, o proprietate frumoasa, unde pasarile canta in zori, in padurea imensa brazdata de ape repezi, stralucitoare si inspumate. Casa este scaldata de lumina la rasaritul soarelui, iar  veranda ofera umbra protectoare dupa-amiaza.

Dupa un timp,  poetul isi intalneste prietenul si il intreaba daca a vandut proprietatea.

Acesta ii raspunde: “M-am razgandit. Cand am citit ce ai scris, am realizat cat  este de valoroasa  pentru mine”.

Adeseori subestimam lucrurile bune din jurul nostru, pe care le avem deja, cautand mirajul falselor comori. De multe ori, suntem nepasatori fata de copii, de familie, de prieteni, de profesie, de cunostintele acumulate in ani de zile, de sanatatea noastra, de toate lucrurile bune din viata amicilor si a celor dragi. Aruncam atat de usor pe fereastra ceea ce Dumnezeu ne-a dat, lucruri care au fost cladite cu mare grija si efort.

Priveste in jur si apreciaza ceea ce ai:  casa ta, cei dragi, prietenii pe care poti conta, cunostintele pe care le-ai dobandit, starea buna de sanatate si toate lucrurile frumoase din viata, care sunt cu adevarat pretioase pentru tine.  Pretuieste relatiile cu semnii tai – nu mai putem arata dragostea noastra celor pe care ii iubim dupa ce ei au murit. Este inutil sa vrei sa refaci ceva ce acum ai facut cu neglijenta. Este mai bine sa apreciezi si sa faci lucrurile bine acum.

Fii increzator ca Dumnezeu iti va da curajul necesar pentru a fi sigur de victorie in lupta cu dificultatile vietii, pentru ca Dumnezeu iti va da din abundenta tot ceea ce ai tu nevoie.

Pretuieste si apreciaza familia ta;

Tot ce faci, fa cat mai bine posibil;

Intotdeauna pretuieste si apreciaza colegii de munca.

Cauta sa imbunatatesti tot ce este in jurul tau.

In loc sa te izolezi, din cauza slabiciuni sau a esecului, cauta sa investesti in prietenie adevarata si constructiva.

Credinta in Dumnezeu este necesara pentru a intari stima de sine in confruntarea cu problemele zilnice. (text preluat din surssa anonima si adaptat Marii Sarbatori Crestinesti a Invierii Domnului nostru Isus Christos)

Paste fericit !

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: